Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder vind je een overzicht met  veelgestelde vragen en antwoorden. 

Mis je een vraag? Neem dan contact met mij op. 


Veelgestelde vragen pagina

Gaan mijn burn-out klachten over?

Ja, alles is tijdelijk. Als je een burn-out hebt vind je het waarschijnlijk moeilijk om keuzes te maken in wat goed voor je is en heb je weinig energie. Maar op de bank blijven zitten werkt averechts. Met de juiste begeleiding en oefeningen kun je er prima bovenop komen en stress verminderen. Dat ligt er vooral aan wat je er zelf aan wil doen. Blijf je je leven leiden zoals je dat nu doet? Dan zal er niet veel veranderen. Ben je bereid om dingen anders te doen? Op een betere manier, dan worden de klachten zeker minder en kun je met meer energie in het leven te staan.

Wat is het verschil tussen een depressie en een burn-out?

Iemand met een burn-out wil wel, maar heeft geen energie meer. Iemand met een depressie wil meestal niks meer, ook al kan iemand het nog wel. Het zijn meestal de mensen die hard werken die met een burn-out te maken krijgen. Deze mensen leggen de lat te hoog voor zichzelf. Met als gevolg: letterlijk een instorting (uitputting).

Hoe lang duurt een burn-out?

Een burn-out kan lang of kort duren afhankelijk van hoeveel werk je er van maakt. Sommigen herstellen snel (binnen 3 - 4 maanden) en passen de lessen die ze hebben geleerd zo goed toe dat ze nooit meer terugvallen. Andere mensen zitten 3 jaar of zelfs langer in een burn-out. En anderen hebben periodes met 3 burn-outs voordat ze leren aan zichzelf te denken. Hoe meer werk je er van maakt hoe groter de kans van slagen.

Ben je een psycholoog?

Nee, ik ben geen psycholoog.

Mijn vraag staat er niet tussen?

Neem dan contact met mij op.