Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder vind je een overzicht met  veelgestelde vragen en antwoorden. 

Mis je een vraag? Neem dan contact met mij op. 


Veelgestelde vragen pagina

Gaan mijn burn-out klachten over?

Ja, alles is tijdelijk. Als je een burn-out hebt vind je het waarschijnlijk moeilijk om keuzes te maken in wat goed voor je is en heb je weinig energie. Maar op de bank blijven zitten werkt averechts. Met de juiste begeleiding en oefeningen kun je er prima bovenop komen en stress verminderen. Dat ligt er vooral aan wat je er zelf aan wil doen. Blijf je je leven leiden zoals je dat nu doet? Dan zal er niet veel veranderen. Ben je bereid om dingen anders te doen? Op een betere manier, dan worden de klachten zeker minder en kun je met meer energie in het leven te staan.

Wat is het verschil tussen een depressie en een burn-out?

Iemand met een burn-out wil wel, maar heeft geen energie meer. Iemand met een depressie wil meestal niks meer, ook al kan iemand het nog wel. Het zijn meestal de mensen die hard werken die met een burn-out te maken krijgen. Deze mensen leggen de lat te hoog voor zichzelf. Met als gevolg: letterlijk een instorting (uitputting).

Hoe lang duurt een burn-out?

Een burn-out kan lang of kort duren afhankelijk van hoeveel werk je er van maakt. Sommigen herstellen snel (binnen 3 - 4 maanden) en passen de lessen die ze hebben geleerd zo goed toe dat ze nooit meer terugvallen. Andere mensen zitten 3 jaar of zelfs langer in een burn-out. En anderen hebben periodes met 3 burn-outs voordat ze leren aan zichzelf te denken. Hoe meer werk je er van maakt hoe groter de kans van slagen.

Wordt mijn coaching vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, helaas niet. Omdat ik niet ben aangesloten bij een branche-vereniging heb ik geen prestatiecodes. Daardoor wordt mijn coaching niet vergoed.

Geef je ook online coaching?

Ja, dat kan. Zeker wanneer je weinig energie hebt en de deur niet uit wil. Vaak geef ik wel de voorkeur om het intake gesprek in persoon te doen. Dan krijg ik een beter beeld van je en kan ik je energie voelen. Daarna kunnen we het online verder doen. Kijk voor meer informatie op mijn 1-op-1 adviespagina.

Kunnen we eerst kennismaken voordat ik moet betalen?

Ja, dat is essentieel want die klik moet er van beide kanten zijn. Als kennismaking hebben we een vrijblijvend gesprek van ongeveer 30 minuten. Telefonisch of via video. Als we beide de klik voelen, maak ik een plan van aanpak met prijs en na akkoord kunnen we starten. Kijk voor meer informatie op mijn 1-op-1 adviespagina.

Werk je ook met losse sessies?

Ja, dat kan. Soms willen mensen een keer met mij sparren of net wat handvatten krijgen. Dat kan. Mijn voorkeur heeft wel een langere samenwerking, omdat verandering tijd kost. Na één sessie moet je geen wonderen verwachten.

Wat houdt 1-op-1 coaching precies in?

Coaching is begeleiding die bestaat uit individuele gesprekken in combinatie met oefeningen waarbij ik je als coach één op één help je leerdoelen te behalen. Die leerdoelen spreken we in een kennismaking en intakegesprek af. Kijk voor meer informatie op mijn 1-op-1 adviespagina.

Ben je een psycholoog?

Nee, ik ben geen psycholoog. Een psycholoog begeleidt iemand met diepere emotionele problemen. Ik begeleid je meer vanuit een praktische aanpak over je werk en je leven. Een psycholoog behandelt ook mensen met zware depressies, dat doe ik niet.

Wat doe jij als coach in vergelijking met een psycholoog?

Daar heeft de Nederlandse orde van beroepscoaches een mooie beschrijving voor, namelijk: 'coaching is die vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen.'

Ik vervul dus een begeleidende rol bij het behalen van jouw doelen. Bij coaching gaan we ons meer richten op het in beweging komen en stappen zetten om je doelen te behalen. We gaan ons niet heel erg op het verleden richten en daar op inzoomen.

Ook kan ik als coach geen medicijnen uitschrijven. Ik richt mij meer op jouw gedrag en jouw helpen een waardevol leven te leiden.

Met welke vragen (problemen) kan ik bij jou terecht?

Vooral stress, overspannenheid en burn-out gerelateerde vragen en problemen. Hierbij kun je denken aan leren ontspannen, werk/privé balans, leren grenzen stellen, nee leren zeggen, acceptatie, afstand leren nemen van je gedachten, etc.

Mijn vraag staat er niet tussen?

Neem dan contact met mij op.

arrow_drop_up arrow_drop_down