rhodiola-en-slapen
Kruiden
Marvin de Reuver
Kruiden
12/29/2021
1 min
0

Rhodiola en slapen

12/29/2021
1 min
0

Rhodiola is een kruid wat je een blij gevoel geeft en je energie verhoogt. Maar kan rhodiola je helpen om beter te slapen? Wat wijst onderzoek uit? Lees hier alles over rhodiola en slapen.  

Werking

De stoffen in rhodiola geven je een blij gevoel en helpen bij het verhogen van je energie, weerstand, kracht en mentale capaciteit. Daarbij helpt het kruid je bij angst, spanning, depressies en stress. Het mooie van rhodiola is dat het twee kanten op werkt. Als je te veel stress hebt, kalmeert het je. Voel je je moe, dan geeft rhodiola je energie. Dan werkt het meer oppeppend.

Rhodiola en slapen: helpt dat? 

Rhodiola gebruik je niet om beter te kunnen slapen. Het kruid geeft je juist energie wanneer je vermoeid bent en werkt dan als een oppepper. Daarom kun je het beter ‘s ochtends of ‘s middags innemen. Als je het voor het slapen inneemt zal het voor zorgen dat je slecht kunt slapen.

Bij welke klachten kun je rhodiola inzetten? 

  • Bij emotionele stress
  • Bij problemen met het zenuwstelsel
  • Bij vermoeidheid door stress
  • Bij hoofdpijn door stress
  • Bij burn-out (niet in combinatie met antidepressiva)
  • Bij concentratieproblemen en onrust in je hoofd
  • Bij kleine tekorten aan dopamine
  • Bij kleine tekorten aan serotonine

Heb je slaapproblemen? 

Dan kun je beter 5-HTP, ashwagandha, melatonine, magnesium tauraat of bisglycinaat nemen. Deze supplementen maken het hormoon melatonine aan wat je voorbereidt op slapen of laten je ontspannen waardoor je langer kunt blijven slapen.

Het wil niet zeggen dat je ook echt beter gaat slapen. Dat is van veel meer factoren afhankelijk en ga je niet alleen oplossen met alleen voedingssupplementen.

Rhodiola supplementen kopen?  

Wil je weten welke Rhodiola supplementen ik adviseer? En waar je deze online kunt bestellen en kopen? Klik dan hieronder op de button en bekijk een overzicht van de supplementen die ik hiervoor adviseer, met een link naar meer informatie.

Bekijk mijn keuze voor Rhodiola supplementen

Meer weten over rhodiola? 

Wil je meer weten over rhodiola en wat dit voor jou kan betekenen?

Bekijk dan het uitgebreide artikel over rhodiola en adviezen voor supplementen >>

Gerelateerde artikelen 
Bronnen

1) Cover afbeelding, credits foto Lux Graves op Unsplash

Reacties
Categorieën