koreaanse-ginseng-thee-en-wortel-min
Kruiden
Marvin de Reuver
Kruiden
01/31/2022
2 min
0

Ginseng geeft je energie

01/31/2022
2 min
0

Ginseng is een populair kruid uit Azië, omdat het je op veel vlakken kan helpen. Op fysiek vlak zorgt het voor meer energie, betere doorbloeding, warmte, passie en kracht. In dit artikel leg ik uit hoe ginseng je energie geeft. 

Wat is ginseng? 

De oude naam van ginseng is Radix Panax ginseng. Panax betekent ‘geneest alles’ of ‘al helend’ in het Grieks. Dit kruid wordt al 5000 jaar gebruikt. De vraag naar ginseng is steeds groter geworden.

Ginseng is verkrijgbaar als Koreaanse ginseng, Amerikaanse ginseng en Chinese ginseng. Amerikaanse en Chinese ginseng zijn minder krachtig dan de Koreaanse en hebben een iets andere werking. De Amerikaanse ginseng lijkt qua werking op ashwagandha en de Chinese ginseng is iets krachtiger dan de Amerikaanse, maar nog steeds niet zo krachtig als de Koreaanse.

Hoe geeft het je energie? 

De manier waarop (Koreaanse) ginseng je energie geeft is via de ginsenosides. Die zorgen ervoor dat er een boodschap naar de mitochondriën gaat, die allerlei enzymen gaan activeren. Mitochondriën zijn de energiefabrieken van de cel en hun belangrijkste functie is het aanmaken van energie. De meeste lichaamscellen bevatten 500 tot 2.000 mitochondriën.

Dit is een ingewikkeld proces waarbij allerlei functies in je lichaam samenwerken. De voedingsstoffen die in je lichaam komen worden, met hulpstoffen, afgebroken en omgezet in glucose. Hierbij is o.a. je alvleesklier bij betrokken. Tijdens dit proces worden de voedingsstoffen verandert in energie.

De ginsenosides in koreaanse ginseng activeren dit proces en zorgen ervoor dat de energie aanmaak toeneemt. Deze ginsenosides zorgen er ook voor dat de alvleesklier beter gaat functioneren en suiker beter wordt opgenomen. Het gevolg is dat er meer insuline door je bloedbaan stroomt, waardoor er meer glucose je cellen in kan stromen. Dit zorgt voor nog meer energie.

Daarom kun je het beste koreaanse ginseng inzetten als je moet presteren, bijvoorbeeld bij topsport.

afbeelding-hardlopenAfbeelding work-out (1)

Ginseng supplementen kopen?  

Wil je weten welke Ginseng supplementen ik adviseer? En waar je deze online kunt bestellen en kopen? Klik dan hieronder op de button en bekijk een overzicht van de supplementen die ik hiervoor adviseer, met een link naar meer informatie.

Bekijk mijn keuze voor Ginseng supplementen

Gerelateerde artikelen 
Bronnen 

1) Redl, A. (2017, 6 januari). Sprinting in Vienna [Afbeelding]. Unsplash. https://unsplash.com/photos/d3bYmnZ0ank

Reacties
Categorieën