Ginseng geeft je energie

Ginseng is een populair kruid uit Azië, omdat het je op veel vlakken kan helpen. Op fysiek vlak zorgt het voor meer energie, betere doorbloeding, warmte, passie en kracht. In dit artikel leg ik uit hoe ginseng je energie geeft. 

Onderwerpen in dit artikel: 

Wat is ginseng? 

De oude naam van ginseng is Radix Panax ginseng. Panax betekent ‘geneest alles’ of ‘al helend’ in het Grieks. Dit kruid wordt al 5000 jaar gebruikt. De vraag naar ginseng is steeds groter geworden.

Ginseng is verkrijgbaar als Koreaanse ginseng, Amerikaanse ginseng en Chinese ginseng. Amerikaanse en Chinese ginseng zijn minder krachtig dan de Koreaanse en hebben een iets andere werking. De Amerikaanse ginseng lijkt qua werking op ashwagandha en de Chinese ginseng is iets krachtiger dan de Amerikaanse, maar nog steeds niet zo krachtig als de Koreaanse.

Bekijk het ginseng aanbod op De Online Drogist

Hoe geeft ginseng je energie? 

De manier waarop (Koreaanse) ginseng je energie geeft is via de ginsenosides. Die zorgen ervoor dat er een boodschap naar de mitochondriën gaat, die allerlei enzymen gaan activeren. Mitochondriën zijn de energiefabrieken van de cel en hun belangrijkste functie is het aanmaken van energie. De meeste lichaamscellen bevatten 500 tot 2.000 mitochondriën.

Dit is een ingewikkeld proces waarbij allerlei functies in je lichaam samenwerken. De voedingsstoffen die in je lichaam komen worden, met hulpstoffen, afgebroken en omgezet in glucose. Hierbij is o.a. je alvleesklier bij betrokken. Tijdens dit proces worden de voedingsstoffen verandert in energie.

De ginsenosides in koreaanse ginseng activeren dit proces en zorgen ervoor dat de energie aanmaak toeneemt. Deze ginsenosides zorgen er ook voor dat de alvleesklier beter gaat functioneren en suiker beter wordt opgenomen. Het gevolg is dat er meer insuline door je bloedbaan stroomt, waardoor er meer glucose je cellen in kan stromen. Dit zorgt voor nog meer energie.

Daarom kun je het beste koreaanse ginseng inzetten als je moet presteren, bijvoorbeeld bij topsport.

afbeelding-hardlopenAfbeelding work-out (1)

Koreaanse ginseng (online) kopen en bestellen? 

Bekijk hieronder welke vormen en merken van koreaanse ginseng-supplementen ik adviseer.

Gerelateerde artikelen 

Gratis e-books en checklists

Wil je meer lezen en weten over gezond leven? Bekijk dan mijn pagina met gratis e-books en checklists. Je kunt daar gratis e-books, checklists of mini-trainingen downloaden. Dit aanbod vul ik regelmatig aan, dus neem zeker een kijkje.

Download gratis e-books en checklists >>Bronnen 

1) Redl, A. (2017, 6 januari). Sprinting in Vienna [Afbeelding]. Unsplash. https://unsplash.com/photos/d3bYmnZ0ank

Over de schrijver
Ik ben eigenaar van Marvindereuver.nl en ervaringsdeskundige met een burn-out. Dat wil ik nooit meer. Vandaar dat ik deze website ben gestart om andere mensen te helpen met het verminderen van stress, overspannenheid en burn-out klachten.
Reactie plaatsen

Inspiratie nodig? Download mijn gratis PDF met 25 inspirerende quotes

Met quotes van Gandhi, Harry Potter, Buddha, Bob Dylan, John Lennon, Jim Carrey, etc. Direct gratis in je mailbox! Meer dan 500x gedownload.
50%
Je bent er bijna
Noteer naam en e-mailadres waar ik de tips naartoe kan sturen!
Gratis downloaden
Cover-foto-25-inspirerende-quotes-200-200-pxs