Jiaogulan gynostemma thee gedroogde bladeren
Kruiden
Marvin de Reuver
Kruiden
02/08/2022
2 min
0

Zo helpt jiaogulan je bij intermittent fasting

02/08/2022
2 min
0

Als je aan intermittent fasting doet, kan jiaogulan je helpen. Dit kruid, afkomstig van de komkommerfamilie, geeft je meer energie. Hoe kan het je verder helpen bij het intermittent fasting? En welke supplementen zijn er beschikbaar. Je leest het in dit artikel. 

Wat is intermittent fasting? 

Intermittent Fasting betekent 'onderbroken vasten' en komt er op neer dat je een flink aantal uur niet eet. Dat kan verschillend zijn, maar de meest gebruikte periode is 16 uur vasten (niet eten) en 8 uur wel eten. Dat betekent dat je het ontbijt overslaat en niet meer eet na 20.00 uur. Als je aan het vasten bent, mag je wel drinken (liefst water). 

Intermittent Fasting heeft veel voordelen. Zo stimuleert het je groeihormoon (verlies van vet), stabiliseert het je bloedsuikerspiegel, zorgt het ervoor dat je noradrenaline gaat aanmaken (verbeteren van je stofwisseling) en stimuleert het spiergroei (1). Verder scheelt het in de ochtend veel tijd, omdat je niet hoeft te ontbijten en je lichaam gaat goed op schaarste. Je moet het niet te veel verwennen! 

Intermittent Fasting noem ik een cadeautje voor je lichaam. 

Hoe kan jiaogulan hierbij helpen? 

Jiaogulan helpt bij Intermittent Fasting omdat het een speciaal hormoon stimuleert. Dit hormoon heet het AMPk-enzym. De functie van dit enzym is dat het je cellen een seintje geeft wanneer ze energie moeten opslaan en aanmaken. Als dit enzym goed werkt heb je minder honger omdat suiker beter wordt opgenomen in je cellen. Te veel en te vaak eten kan de activiteit van dit AMPk-enzym ontregelen.

Insuline resistentie 

Wat er gebeurt in je lichaam is dat het constant gaat vragen om suiker, omdat je het energie geeft. Alleen als je veel suiker eet kan je lichaam het niet meer afbreken en gaat het suiker opslaan. Dit zorgt ervoor dat je dikker wordt en op een gegeven moment word je ongevoelig voor suiker. Dit noemen we insuline resistentie. 

Vervette lever 

Een ander nadeel is dat je lever constant suiker aan het verwerken en afbreken is. Zo komt je lever niet meer toe aan andere taken en raakt je lever verstopt. Het resultaat is een vervette lever (opstapeling van vet in de lever). Op termijn kan dit gaan ontsteken en dit levert klachten als misselijkheid, jeukende huid, moeheid en een gele huid. 

Jiaogulan stimuleert het AMPk-enzym

Jiaogulan kan helpen omdat het het AMPk-enzym stimuleert. Je honger neemt hierdoor af en het laat je suiker transporteur in je lichaam beter werken. Hierdoor wordt de glucose (suiker) beter opgenomen door je cellen en krijg je meer energie. Hierdoor vraagt je lichaam minder vaak om eten en om minder suiker. Dit zorgt er weer voor dat het AMPk-enzym beter gaat werken en je lever wordt ontgift. 

Belangrijke eigenschappen van jiaogulan 

  • Bloedsuiker regulator: het kruid laat je bloedsuikerspiegel dalen door een betere glucoseopname
  • Heeft een cholesterol verlagende werking
  • Ondersteunt je longen (zuurstofverhoger)
  • Remt ontstekingen
  • Vertraagt het verouderingsproces
  • Werkt kalmerend
  • Ondersteunt het immuunsysteem 

Jiaogulan supplementen kopen?  

Wil je weten welke Jiaogulan supplementen ik adviseer? En waar je deze online kunt bestellen en kopen? Klik dan hieronder op de button en bekijk een overzicht van de supplementen die ik hiervoor adviseer, met een link naar meer informatie. 

Bekijk mijn keuze voor Jiaogulan supplementen

Gerelateerde artikelen Bronnen 

1) S&H Uitgeverij B.V. (2021, 13 december). Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s. HappyHealthy. Geraadpleegd op 8 februari 2022, van https://happyhealthy.nl/intermittent-fasting/

Reacties
Categorieën