Wat is de helicobacter pylori bacterie?

De Helicobacter Pylori infectie is een bacterie die in de maag zit en verantwoordelijk is voor brandend maagzuur en maagzweer (1). in dit artikel leg ik uit wat deze bacterie precies is en in je lichaam doet en geef ik tips om deze bacterie te behandelen en te bestrijden. 

Onderwerpen in dit artikel: 

Wat is de helicobacter pylori bacterie?

De Helicobacter Pylori infectie is een bacterie die verantwoordelijk is voor brandend maagzuur en maagzweer. Het zit in de maag. Ongeveer 10% tot 15% van de Nederlandse bevolking heeft zo’n ontsteking, vooral bij mensen boven de 60 jaar. Bij ruim 11 % van de mensen met maagklachten wordt de bacterie Helicobacter pylori in de ontlasting aangetroffen (2).

Er is een verhoogd risico bij mensen die roken om besmet te raken met de Helicobacter Pylori.

De helicobacter pylori leeft in het slijmvlies van de maagwand, want onze maag heeft een dikke slijmvlieslaag. Vervolgens beschadigt deze bacterie de slijmbekercellen die de slijmlaag produceren. Hierdoor komen de cellen in aanraking met maagzuur, wat een maagzweer veroorzaakt.

Wat zijn helicobacter pylori bacterie symptomen en klachten?

Een ontsteking hoef je niet te merken, maar in de loop van de tijd kunnen wel wat klachten ontstaan. Vooral mannen hebben vaker last van maagzweer. Voorbeelden zijn maagslijmvliesontsteking, ziekte van ménétrier en in het ergste geval zelfs maagkanker. Met een bloed- of ontlastingsonderzoek kun je vaststellen of je besmet bent met deze bacterie.

Helicobacter pylori bacterie behandeling en bestrijding

In de reguliere geneeskunde zal je bij de behandeling antibiotica krijgen, in combinatie met een maagzuurremmer. Raadpleeg hiervoor altijd je huisarts.

Wanneer je dit niet wil, kan het ook met een natuurlijke behandeling. Lion’s name helpt in dit proces. Wanneer je lion’s mane inzet in combinatie met het aminozuur NAC (N-Acetyl-L-Cysteïne) en Lactoferrine, kan de helicobacter pylori opgeruimd worden.

Bekijk de volgende producten op de Online Drogist voor meer informatie: 

Is de helicobacter pylori bacterie besmettelijk?

Ja, de helicobacter pylori bacterie is besmettelijk. Via handen, voeding, urine, poep of water kan de bacterie worden doorgegeven. Pas hiermee dus op.

Gerelateerde artikelen 

Gratis e-books en checklists

Wil je meer lezen en weten over gezond leven? Bekijk dan mijn pagina met gratis e-books en checklists. Je kunt daar gratis e-books, checklists of mini-trainingen downloaden. Dit aanbod vul ik regelmatig aan, dus neem zeker een kijkje.

Download gratis e-books en checklists >>


Bronnen

1) Bravo D, Hoare A, Soto C, Valenzuela MA, Quest AF (2018). Helicobacter pylori in human health and disease: Mechanisms for local gastric and systemic effects. World J Gastroenterol. 2018 Jul 28PMID:  30065554

2) Darmklachten. (2021, 7 juli). Helicobacter pylori. Darmklachten.nl. Geraadpleegd op 12 januari 2022, van https://www.darmklachten.nl/aandoeningen/helicobacter-pylori/

Over de schrijver
Ik ben eigenaar van Marvindereuver.nl en ervaringsdeskundige met een burn-out. Dat wil ik nooit meer. Vandaar dat ik deze website ben gestart om andere mensen te helpen met het verminderen van stress, overspannenheid en burn-out klachten.
Reactie plaatsen

Inspiratie nodig? Download mijn gratis PDF met 25 inspirerende quotes

Met quotes van Gandhi, Harry Potter, Buddha, Bob Dylan, John Lennon, Jim Carrey, etc. Direct gratis in je mailbox! Meer dan 500x gedownload.
50%
Je bent er bijna
Noteer naam en e-mailadres waar ik de tips naartoe kan sturen!
Gratis downloaden
Cover-foto-25-inspirerende-quotes-200-200-pxs