Chaga kruid brokken
Kruiden
Marvin de Reuver
Kruiden
02/03/2022
1 min
0

Melanine en chaga: hoe werkt dat?

02/03/2022
1 min
0

We hebben allemaal melanine is ons lichaam. De een meer dan de ander. Melanine is de kleurstof die de kleur van je huid bepaalt en wordt aangemaakt in je cellen (pigment) van de huid. Maar hoe ontstaat melanine, wat is de functie en hoe kan het kruid chaga hierbij helpen? Dat lees je in dit artikel. 

Wat is melanine? 

Melanine is de kleurstof die de kleur van je huid bepaalt en wordt aangemaakt in je cellen (pigment) van de huid. Deze cellen noemt men melanocyten. Het is eigenlijk een biologisch pigment en wordt uit het aminozuur tyrosine gemaakt. Melanine is de sterkste antioxidant die in je huid zit en beschermt je tegen zonlicht en uv-straling.

Hoe ontstaat melanine? 

In je pigmentcellen wordt melanine aangemaakt. Door straling van de zon (UV-straling) worden deze cellen geactiveerd en wordt er melanine aangemaakt. Melanine wordt gemaakt uit de polymeren, polyethyleen, polypyrrole, en polyaniline. Het verschilt per persoon en per huidskleur hoeveel melanine er wordt aangemaakt.

Hoe kan chaga de aanmaak van melanine stimuleren? 

Een van de meest unieke eigenschappen van chaga is dat het melanine in je lichaam aanmaakt. Mensen met grijze haren hebben bijna geen melanine meer in hun haar. Chaga geeft melanine op een presenteerblaadje. Verder beschermt deze melanine je ook tegen huidkanker.

Voor je lichaam is het heel moeilijk en zwaar om melanine uit de stoffen polymeren, polyethyleen, polypyrrole, en polyaniline aan te maken. Vandaar dat chaga zo waardevol is voor je lichaam en de melanine aanmaak helpt.

Chaga kan goed ingezet worden bij mensen met een bleke huid die snel verbranden. Combineer het met Astaxanthine (stoffen afkomstig van de alg) voor de beste bescherming tegen de zon (UV-straling) en herstel na verbranding.

Chaga supplementen kopen? 

Bekijk mijn keuze voor Chaga supplementen

Gerelateerde artikelen 
Bronnen

Cover foto: Bluebird Provisions. (2020, december). chaga mushrooms [Foto]. chaga mushrooms. https://unsplash.com/photos/TDjVIZVNkt8

Reacties
Categorieën