Melanine en chaga: hoe werkt dat?

We hebben allemaal melanine is ons lichaam. De een meer dan de ander. Melanine is de kleurstof die de kleur van je huid bepaalt en wordt aangemaakt in je cellen (pigment) van de huid. Maar hoe ontstaat melanine, wat is de functie en hoe kan het kruid chaga hierbij helpen? Dat lees je in dit artikel. 

Onderwerpen in dit artikel: 

Wat is melanine? 

Melanine is de kleurstof die de kleur van je huid bepaalt en wordt aangemaakt in je cellen (pigment) van de huid. Deze cellen noemt men melanocyten. Het is eigenlijk een biologisch pigment en wordt uit het aminozuur tyrosine gemaakt. Melanine is de sterkste antioxidant die in je huid zit en beschermt je tegen zonlicht en uv-straling.

Hoe ontstaat melanine? 

In je pigmentcellen wordt melanine aangemaakt. Door straling van de zon (UV-straling) worden deze cellen geactiveerd en wordt er melanine aangemaakt. Melanine wordt gemaakt uit de polymeren, polyethyleen, polypyrrole, en polyaniline. Het verschilt per persoon en per huidskleur hoeveel melanine er wordt aangemaakt.

Hoe kan chaga de aanmaak van melanine stimuleren? 

Een van de meest unieke eigenschappen van chaga is dat het melanine in je lichaam aanmaakt. Mensen met grijze haren hebben bijna geen melanine meer in hun haar. Chaga geeft melanine op een presenteerblaadje. Verder beschermt deze melanine je ook tegen huidkanker.

Voor je lichaam is het heel moeilijk en zwaar om melanine uit de stoffen polymeren, polyethyleen, polypyrrole, en polyaniline aan te maken. Vandaar dat chaga zo waardevol is voor je lichaam en de melanine aanmaak helpt.

Chaga kan goed ingezet worden bij mensen met een bleke huid die snel verbranden. Combineer het met Astaxanthine (stoffen afkomstig van de alg) voor de beste bescherming tegen de zon (UV-straling) en herstel na verbranding.

Bekijk het Chaga aanbod op De Online Drogist

Chaga supplementen (online) kopen en bestellen? 

Bekijk hieronder welke vormen en merken van chaga-supplementen ik adviseer.

Gerelateerde artikelen 

Gratis e-books en checklists

Wil je meer lezen en weten over gezond leven? Bekijk dan mijn pagina met gratis e-books en checklists. Je kunt daar gratis e-books, checklists of mini-trainingen downloaden. Dit aanbod vul ik regelmatig aan, dus neem zeker een kijkje.

Download gratis e-books en checklists >>


Bronnen

Cover foto: Bluebird Provisions. (2020, december). chaga mushrooms [Foto]. chaga mushrooms. https://unsplash.com/photos/TDjVIZVNkt8

Over de schrijver
Ik ben eigenaar van Marvindereuver.nl en ervaringsdeskundige met een burn-out. Dat wil ik nooit meer. Vandaar dat ik deze website ben gestart om andere mensen te helpen met het verminderen van stress, overspannenheid en burn-out klachten.
Reactie plaatsen

Inspiratie nodig? Download mijn gratis PDF met 25 inspirerende quotes

Met quotes van Gandhi, Harry Potter, Buddha, Bob Dylan, John Lennon, Jim Carrey, etc. Direct gratis in je mailbox! Meer dan 500x gedownload.
50%
Je bent er bijna
Noteer naam en e-mailadres waar ik de tips naartoe kan sturen!
Gratis downloaden
Cover-foto-25-inspirerende-quotes-200-200-pxs