Saffraan en antidepressiva: een prima combinatie

Saffraan en antidepressiva: een prima combinatie

Mensen met een depressie, en soms ook een burn-out, slikken antidepressiva. Deze medicijnen hebben bijwerkingen die niet mals zijn en na lange tijd kan het effect minder worden. Saffraan is het enige kruid wat hiermee gecombineerd kan worden met antidepressiva. Zo kun je profiteren van de geneeskrachtige werking van dit mooie kruid. Lees in dit artikel hoe dit werkt. 

Onderwerpen in dit artikel: 

Een natuurlijk antidepressivum 

Saffraan is een natuurlijk antidepressivum en een alternatief voor antidepressiva. Zeker voor mensen die liever geen medicijnen willen slikken is saffraan een prima alternatief. Saffraan is effectief voor mensen met milde tot matige depressieve gevoelens. Bij ernstige klachten moet je altijd je huisarts raadplegen.

Hoe werkt saffraan bij, en tegen, een depressie? 

Saffraan zorgt ervoor dat de heropname van o.a. serotonine en dopamine wordt afgeremd, waardoor deze gelukshormonen beter beschikbaar worden voor het zenuwstelsel. Hierdoor krijgt een hormoon opnieuw de kans om opgenomen te worden door de hersenen en jij ervaart hier de voordelen van. Zo heeft serotonine als gelukshormoon invloed op ons geheugen, zelfvertrouwen, slaap en stemming.

In saffraan zit de stof crocine. Crocine helpt tegen angst en stimuleert de aanmaak van serotonine (gelukshormoon). Hierdoor kan het kruid symptomen van een depressie tegengaan (1). Ook remt saffraan het enzym MonoAmine Oxidase (MAO). Dit enzym vernietigt de gelukshormonen.

Bekijk het Saffraan aanbod op De Online Drogist

De kracht zit in de bladeren 

De helende werking van saffraan zit in de bladeren en daarin de stof ‘crocine’. De extracten van deze bladeren kun je inzetten tegen de behandeling van o.a.. depressie.

Is saffraan gevaarlijk?

Nee, saffraan is niet gevaarlijk. Het kruid is niet giftig en je kunt het lange tijd te gebruiken.

Saffraan (online) kopen en bestellen? 

Saffraan-supplementen kunnen je helpen bij een van de bovenstaande klachten. Let bij de aanschaf van saffraan supplementen op de stof Affron®. Wanneer een saffraan supplement Affron® bevat weet je dat er kwalitatieve saffraan in zit die is gewonnen uit Spaanse teelt. De werking van Affron® is getest en goed beoordeeld door de EFSA.

Bekijk hieronder welke vormen en merken van saffraan-supplementen ik adviseer.

Toegestane gezondheidsclaims saffraan (on hold)

De volgende gezondheidsvoordelen mogen vermeld worden over saffraan. De effecten worden nog wel onderzocht door de EFSA.

  • Saffraan draagt bij tot een emotionele balans en helpt ontspanning te ondersteunen
  • Saffraan helpt een positieve toestand te behouden

Meer weten over saffraan? 

Wil je meer weten over saffraan en wat dit mooie kruid voor jou kan betekenen?

Bekijk hier het uitgebreide artikel over Saffraan >>

Gerelateerde artikelen 

Gratis e-books en checklists

Wil je meer lezen en weten over gezond leven? Bekijk dan mijn pagina met gratis e-books en checklists. Je kunt daar gratis e-books, checklists of mini-trainingen downloaden. Dit aanbod vul ik regelmatig aan, dus neem zeker een kijkje.

Download gratis e-books en checklists >>Bronnen

1) Dwyer, A. V. (2011). Herbal medicines, other than St. John’s Wort, in the treatment of depression: a systematic review. PubMed. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21438645/

Over de schrijver
Ik ben eigenaar van Marvindereuver.nl en ervaringsdeskundige met een burn-out. Dat wil ik nooit meer. Vandaar dat ik deze website ben gestart om andere mensen te helpen met het verminderen van stress, overspannenheid en burn-out klachten.
Carol
Door

Carol

op 12 May 2022

Kun je er dan niet ook afhankelijk van worden? Kan mij voorstellen dat wanneer je hier op ten duur mee stopt de serotonine level weer lager worden en je je dus minder gaat voelen.

Marvin de Reuver
Door

Marvin de Reuver

op 12 May 2022

Dat klopt, maar dat is met veel supplementen. Supplementen zet je tijdelijk ter ondersteuning in en zeker kruiden. Het is aan te raden na enige tijd even te stoppen en je lichaam zelf het werk te laten doen. Kijk hoe je lichaam reageert, want in principe moet het later wel zelf serotonine aan kunnen maken. Maar een supplementen is niet het enige wat je moet slikken, qua mindset (psychologisch) moet je ook aan de slag - bijv meer ontspannen - om vanuit je lichaam meer serotonine aan te maken. Een supplement zie ik altijd als hulpmiddel.

Reactie plaatsen

Inspiratie nodig? Download mijn gratis PDF met 25 inspirerende quotes

Met quotes van Gandhi, Harry Potter, Buddha, Bob Dylan, John Lennon, Jim Carrey, etc. Direct gratis in je mailbox! Meer dan 500x gedownload.
50%
Je bent er bijna
Noteer naam en e-mailadres waar ik de tips naartoe kan sturen!
Gratis downloaden
Cover-foto-25-inspirerende-quotes-200-200-pxs