mindfulness-training-afbeelding-happy-with-yoga
Mindfulness
Marvin de Reuver
Mindfulness
08/17/2022
11 min
0

Online training: Mindfulness voor het Dagelijkse leven [Review]

08/17/2022
11 min
0

Stress, burn-out, overspannenheid en depressies hoor je steeds vaker om ons heen. Meer en meer mensen gaan gebukt onder te veel stress, zitten daardoor niet lekker in hun vel en komen thuis te zitten. We kunnen niet meer genieten van onze vrije tijd, zijn vaak aan het piekeren, kunnen moeilijk ontspannen, etc. Allemaal dingen die we niet willen, we willen innerlijke rust. Maar hoe bereik je dat? En wat is daar voor nodig? Een antwoord kan zijn: mindfulness.  

Mindfulness is inmiddels breed onderzocht, het is een wetenschap, en er is vaak aangetoond dat het kan helpen tegen te veel stress en stressklachten. Maar hoe gaat mindfulness en hoe kun je het trainen? Dat kan o.a. met deze online training "Mindfulness voor het Dagelijkse leven," van Happy With Yoga.

De training heb ik gevolgd en ik ben er zeer enthousiast over. Vandaar dat ik in dit artikel wil uitleggen wat deze training inhoud en wat het voor jou kan betekenen. 

Wat is mindfulness? 

Op mijn website vind je verschillende artikelen over mindulness. Op deze pagina vind je een overzicht van alle mindfulness artikelen.

In een notendop is mindfulness een psychologisch concept dat zich op de bewustwording van het heden, hier en nu, richt. Heel wat mensen zitten met hun gedachten in het verleden of de toekomst. Ze piekeren over wat hen te wachten staat of ze blijven over een bepaalde gebeurtenis in het verleden nadenken. Hierdoor wordt het hier en nu vergeten.

Met mindfulness beleef je het heden intenser en bewuster. Je traint je aandacht en richt je op de dingen die nu gebeuren. Je neemt afstand van alle spinsels in je hoofd. Je omarmt hiermee alle toestanden van het huidige bewustzijn, zonder een voorkeur. En deze toestanden zijn o.a. pijn, angst, verveling, verdriet, boosheid, etc.

Wil je hier meer over weten? Dan kun je het best het volgende artikel lezen: Mindfulness: wat is dat?

Wat is Happy with Yoga?

Happy With Yoga is opgericht door Melanie & Rolf. Zij zijn beiden E-RYT®500, YACEP®, Hatha Vinyasa Yoga docenten. Melanie is daarnaast ook RYT 200 Yin Yoga docent en ze hebben beide een 300 uur meditatie en Yoga Nidra training gevolgd. Rolf houdt zich naast de Yoga veel bezig met Mindfulness en is Level II Wim Hof Methode (Iceman) instructeur.

Met Happy With Yoga willen ze mindulness en yoga trainingen toegankelijk maken voor iedereen. Via deze website willen ze graag hun passie voor Yoga, Mindfulness en gezond en bewust leven met je delen. Maar ook daarbuiten, want ze delen hun kennis ook in andere media zoals Yoga International, Wendy, Women's Health, Happinez en in Metro.

"Het is de missie van Happy with Yoga om de tijdloze traditie van Yoga te vertalen naar praktische en doelgerichte tools voor moderne mensen," aldus Happy With Yoga (1).

Melanie en Rolf van Happy With YogaAfbeelding: Melanie en Rolf van Happy With Yoga

Wat houdt de "Mindulness voor het dagelijkse leven" training in?

De kern van deze online mindfulness training duurt 8 weken, maar je krijgt een bonusmodule, waarmee je buiten deze 8 weken zélf aan de slag kunt gaan. Je kunt hiermee mindfulness toepassen op je werk, ook nog weken, maanden, jaren nadat je deze mindfulness training hebt gedaan. Dit maakt het makkelijk om je geest langdurig fit te houden en zo de chaos te beheersen, rustig en gelukkig te blijven.

Gedurende die 8 weken krijg je elke dag een mail, dit is onderdeel 1 van de training. Bovendien krijg je - als onderdeel 2 - de beschikking over video's en audio bestanden.

Bekijk de Mindfulness training van Happy with Yoga

Meer dan 2100 mensen hebben deze training gevolgd 

Onderdeel 1: Jouw dagelijkse inspiratie

De dagelijkse mails die je gedurende 8 weken ontvangt, bestaan uit twee onderdelen: enerzijds inspiratie en uitleg, anderzijds elke dag een mindfulness oefening. Je zult hier per dag ongeveer een kwartier tot een halfuur mee bezig zijn, meestal minder.

Deze mails en oefeningen zullen je direct helpen om de stress te verminderen. Ook zullen ze je helpen om meer in het "hier en nu" te leven. Je gaat meer genieten en je voelt je dus gelukkiger.

De mails blijven steeds weer inspireren, onder andere doordat je elke dag iets anders over mindfulness voorgeschoteld krijgt. Zo word je niet overvoerd en krijg je de inhoud gedoseerd voorgeschoteld. Op deze manier:

 1. Krijg je niet te veel info in één keer. Dus je gaat stukje bij beetje steeds wat meer aan de slag met mindfulness.
 2. Blijf je 8 weken lang met mindfulness bezig, zo kan het een gewoonte worden.
 3. Wordt je gecoacht, zo blijf je elke dag met mindfulness bezig. Dit is een goede manier om steeds meer grip te krijgen op gedachtes die niet productief zijn of stress kunnen opleveren.
 4. Zorg je niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Je werkt dus aan lichaam en geest.

Onderdeel 2: Video's & audiobestanden

Via de mails krijg je oefeningen die je kunt doen wanneer het jou uitkomt, waar het jou uitkomt. Maar er zitten ook regelmatig oefeningen bij waarvoor je even tijd en ruimte nodig hebt. Daarbij vind ik het handig dat deze oefeningen worden toegelicht door middel van een video of een audio bestand.

Een extra module over mindfulness voor jou

Hoe vreemd het ook mag lijken, al de positieve effecten van mindfulness zijn niet het echte doel van mindfulness. Leven vanuit mindfulness is namelijk een levenshouding en een levensstijl. Hierdoor ga je gewoontes veranderen en vervangen door betere gewoontes. Piekeren vervangen door positieve gedachtes, die je dus creatiever, productiever en gelukkiger maken.

Maar gewoontes en manieren van denken veranderen, dat kost tijd. In 8 weken kun je veel veranderen, maar je moet het bijhouden, net als met fitness.

Deze extra module over mindfulness, geeft je daarom aanvullende ideeën voor wat je kunt doen, zodat je elke dag actief met mindfulness bezig kunt zijn. Zo blijf je zélf de baas over je geest, wordt de stress minder en word je creatiever.

Voor wie is deze training geschikt? 

Deze training is geschikt voor:

 • Mensen die een cursus zoeken die hun stap voor stap in mindfulness begeleidt
 • Mensen die zich al een tijdje in mindfulness aan het verdiepen zijn, maar nog geen actie hebt ondernomen
 • Mensen die niet lekker in hun vel zitten en veel stress ervaren
 • Mensen die beter willen leren omgaan met moeilijke situaties
 • Mensen die veel piekeren
 • Mensen die slecht slapen
 • Mensen die liever een online training in hun eigen tempo volgen i.p.v. in een groep
 • Mensen die bewuster willen leven

Holotropisch ademwerk

Wat bereik je met deze training?

Na deze training weet je niet alleen beter wat mindfulness inhoudt, maar je bent ook in staat om zelf de mindfulness oefeningen toe te passen. Je gaat slechte gewoontes vervangen door een manier van leven vanuit mindfulness. Het leert je omgaan met stress in een drukke wereld.

Er is wetenschappelijk bewezen dat mindfulness je de volgende voordelen biedt:

 • Minder stress, toename stessbestendigheid en betere emotionele balans
 • Betere focus en concentratie
 • Betere en kwalitatievere nachtrust
 • Meer controle over het autonome zenuwstelsel
 • Verhoging van het algehele gevoel van geluk
 • Toename in creativiteit
 • Beter kunnen ontspannen

Samenvattend word je dus gelukkiger door te leven vanuit mindfulness. Je zal merken dat je minder chaotisch en gestresst bent en juist veel meer ontspannen en relaxt.

Dit ga je in de cursus ontdekken

 • Je relaxter en minder gestresst kunt voelen op elk gewenst moment
 • Hoe je jouw automatische piloot herkent en hiermee kan omgaan
 • Mindfulness kunt toepassen in het dagelijkse leven
 • Aanwezig kunt blijven in het moment
 • Een eigen repetoire van Mindfulness oefeningen kunt gebruiken wanneer je ze nodig hebt
 • Beter en bewuster kunt ademen
 • Een betere focus krijgt en creatiever wordt door Mindfulness
 • Beter kunt slapen en zonder zorgen naar bed kunt gaan
 • Met stressvolle situaties om kunt gaan
 • Meer kunt genieten van dit moment (het enige moment waar je zeker van bent)
 • Jouw eigen gedachten energie slurpen en wat je hier tegen kunt doen
 • Jezelf gelukkiger kunt voelen

Laat mij je helpen als coach | Marvindereuver.nl

Onderwerpen per week 

Hieronder zie je de onderwerpen die ze, in de training, per week behandelen:

 • Week 1: De basis van mindfulness
 • Week 2: Comfortabele zithoudingen en Mindful ademhalen
 • Week 3: Bodyscan en voorbeelden hiervan
 • Week 4: Geluiden- en gedachten meditaties van mindfulness
 • Week 5: Yoga oefeningen, Bodyscan en Mindful ademhalen
 • Week 6: Omgaan met moeilijkheden, tegenslagen, meditatie en de vriendschap- en compassie meditatie
 • Week 7: Ademruimte oefening
 • Week 8: Plan maken en een samenvatting van de weken hiervoor
 • Bonus: Mindfulness op het werk - hoe doe je dat?
 • Extra bonus: Opnames van live Q&A sessies met Rolf

Wat vind ik van deze training? Mijn beoordeling

Als je mindfulness wil gaan toepassen, dan raad ik deze training zeker aan. Het is een geweldige plek om de basis en meer te leren. Ze bieden een helder stappenplan en verschillende goede oefeningen. Door het op te bouwen binnen 8 weken, zorgen ze ervoor dat je niet te snel van start gaat en vooruit gaat werken. Ze nemen je aan de hand mee en helpen je zo om het rustig op te bouwen. Dat vond ik erg fijn.

Ik vond de variatie van oefeningen ook erg goed en het werd duidelijk uitgelegd door o.a. Rolf. Hij is rustig en duidelijk. Na een paar weken zat ik er lekker in en werd ik rustiger. Ik ging minder piekeren en voelde me een stuk relaxter en ontspannen. En Rolf helpt daar zeker bij.

Ik plande een paar dagen per week in om de video's te bekijken en thuis wat oefeningen te doen. Dat deed ik op de momenten dat het mij het beste uitkwam. Ook kon ik sommige video's pauzeren of terugspoelen als het te snel ging. Veel van de video's keek ik op mijn mobiel en dat ging prima.

De prijs vind ik goed, zeker in vergelijking met offline training waar je ook voor de locatie betaalt. Ik bespaarde hiermee ook reistijd en die tijd kon ik besteden aan extra oefeningen. Soms twijfelde ik of ik bepaalde oefeningen goed uitvoerde, en dan kon ik de video er weer bijpakken. Wel zo handig.

Als je geïnteresseerd bent in mindfulness dan is deze online training zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

Bekijk de Mindfulness training van Happy with Yoga

Meer dan 2100 mensen hebben deze training gevolgd 

Wat vinden andere mensen van deze training? 

Wat zeggen anderen over deze mindfulness training? Hieronder heb ik een paar reacties geselecteerd van andere gebruikers die de training hebben gevolgd. In totaal hebben meer dan 2.100 mensen deze training gevolgd. Ik heb de achternamen alleen kenbaar gemaakt. Wil je meer recensies lezen, bezoek dan de website van Happy With Yoga.

"Rolf en Melanie nemen je elke dag met de mails bij de hand, waardoor de 8 weken voorbij vliegen. De opbouw is heel stapsgewijs en low-level. Ik heb echt heel veel opgestoken van deze cursus. Ik wist al wel het e.e.a. van mindfulness af, maar heb het nooit zo in de praktijk kunnen brengen zoals nu. Het is namelijk niet een oefening die je 1 x per dag doet; het is echt een levensstijl. Een gewoonte om regelmatig weer in te checken in het hier en nu; in te checken bij jezelf. Dat doe je niet van de 1 op de andere dag, want dit is een proces. Mindfulness is iets dat moet groeien." - M. Peters


"Na mijn burnout heeft mindfulness me geholpen om beter naar mezelf te luisteren en niet altijd maar door te gaan. Ook het piekeren van wat er straks, morgen of volgende week gaat gebeuren is een heel stuk minder geworden en ik leef meer in het moment, het nu. Ik geniet meer van de dingen waarmee ik bezig ben. Ik ga minder snel op de automatische piloot. Ook kan ik meer genieten van de kleine dingetjes zoals een perfecte avocado, een glimlach van iemand die je hebt geholpen, een mooi stuk klassieke muziek of een glas water." - R.Maijer


"Mindfulness, voor mij! Het maakt mij rustig, mindful. Fijne meditaties. Ik ga er beslist mee door. Geen automatische piloot." G. Ritzen

Is Mindfulness voor het Dagelijkse leven oplichting of nep?

Ik zag deze vraag een paar voorbijkomen op internet. Ik kan je geruststellen, Happy With Yoga en dus deze training "Mindfulness voor het Dagelijkse leven" is hartstikke betrouwbaar. Het is geen oplichting en ze zijn hartstikke echt. Op hun website vind je informatie over wie ze zijn, waar het bedrijf is gevestigd (Schiedam), KvK-nummer en BTW-nummer.

Via de website kun je ook contact met ze opnemen, wanneer je vragen hebt.

Is deze training geschikt voor mindfulness beginners?

Ja, zeker weten. Deze training is voor iedereen geschikt, jong en oud. Ervaren en onervaren. De training legt de basisprincipes van mindfulness uit en laat je vanuit daar hierin groeien. Je volgt de trainingen en doet de oefeningen.

De oefeningen zijn makkelijk toe te passen en zijn er ook op gericht om mindfulness echt te integreren in je leven. In tegenstelling tot veel andere mindfulness trainingen.

Wat zijn de kosten van deze training? 

De prijs voor deze mindulness training is: € 47 

Daarvoor krijg je:

 • Gedurende 8 weken elke dag een Mindfulness email met uitleg en oefeningen
 • Mindfulness Video's die je vanuit huis mee kunt doen
 • Mindfulness Audio Bestanden die je altijd en overal kunt volgen
 • Praktische tips om een gewoonte te maken van Mindfulness
 • De extra mini-cursus 'Mindfulness op het werk'.
 • Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel)
 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates
 • Je behoudt je toegang tot de video's en audiobestanden
 • Niet goed, geld terug: als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent, krijg je je geld terug

Online training: Mindfulness voor het Dagelijkse Leven

Ben je n.a.v. dit artikel enthousiast geworden over mindfulness en wil je hiermee starten? Dan adviseer ik je zeker om naar de online training van Happy With Yoga te kijken. Het kost je maar een kwartier tot een halfuur per dag en voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want die is slechts €47.

Bekijk de Mindfulness training van Happy with Yoga

Meer dan 2100 mensen hebben deze training gevolgd 

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik erg enthousiast over deze training. En met mij nog veel andere mensen. Ik hoop dat ik je hiermee een goed beeld heb kunnen geven van de training en wat het mij heeft opgeleverd. Ik snap mindfulness nu nog beter en met de oefeningen, en tips, pas ik het elke dag toe in mijn leven. Van bodyscans tot ademhalingsoefeningen. Ik kan het nu beter voor mezelf toepassen.

Ik hoop dat het jou ook enthousiast heeft gemaakt en dat je op deze manier gaat leren hoe mindfulness écht een onderdeel van je leven kan worden en ervoor gaat zorgen dat je weerbaarder bent tegen uitdagingen waarmee je te maken krijgt.

Zoals Rolf en Melanie het mooi zeggen: "Je hebt niet nog meer drukte in je leven nodig, je hebt meer rust en balans nodig. Mis niet de essentie en laat het leven niet voorbij schieten."

rolf-en-melanie-happy-with-yogaAfbeelding: Rolf en Melanie aan het strand

Gerelateerde artikelen 
Bronnen

1) Over. (2020, 9 juni). Happy with Yoga. Geraadpleegd op 17 augustus 2022, van https://www.happywithyoga.com/over/

Afbeelding: Melanie en Rolf van Happy With Yoga - Melanie en Rolf. (2018). [Afbeelding]. Happy With Yoga. https://happywithyoga.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2018/02/Over-Happy-with-Yoga-Rolf-en-Mel.jpg

Afbeelding: Rolf en Melanie aan het strand - Rolf en Melanie aan het strand. (2021). [Foto]. Fitteronline. https://fitteronline.nl/wp-content/uploads/sites/14/2021/08/Rolf-en-Melanie-Happy-with-yoga-afbeelding.jpg

Reacties
Categorieën